Vill du bli målare?

Jag jobbar ju som målare i Haninge, och stortrivs med detta jobb. Jag ser när jag är ute på nätet att det är många som funderar på vad de ska utbilda sig till, och jag tänkte att jag skulle slå ett slag för detta yrke! Det finns många fördelar, men även några nackdelar, så vi går igenom det nedan:

Fördelarna med att vara målare är att det är ett mycket givande arbete. Du får se din skapelse komma till liv och skapa något vackert som människor kan njuta av! Dessutom kan du välja vilken typ av målning du vill göra – kanske föredrar du att göra väggmålningar för stora utrymmen eller mer detaljerade mindre målningar? Det är upp till dig! Lönen är också mycket bra inom detta yrke. Om du arbetar hårt och bygger upp en stark kundkrets kan du tjäna mycket pengar med målarjobb.

Det finns dock också vissa nackdelar. Att vara målare kräver till exempel en hel del hängivenhet och engagemang om du vill lyckas med det. Det kommer ofta att finnas snäva tidsfrister som måste vara och om du missar dem kan det vara mycket svårt att komma ikapp. Dessutom är målning ett mycket fysiskt arbete, så om du har några hälsoproblem eller skador som kan påverka din förmåga att utföra arbetet, är det här yrket kanske inte rätt för dig.

På det hela taget tycker jag dock att det är ett utmärkt val att bli målare. Om du är kreativ och villig att lägga ner det hårda arbete som krävs för detta jobb tror jag att du verkligen kommer att trivas!

Ja, sedan är det ju möjligt att få arbete i princip överallt i vårt avlånga land, och du kan till och med ta jobb utomlands ifall du skulle vilja prova på det. Hör av dig om du har frågor!