Vad gör en snickare?

Hej, jag arbetar som snickare här i Växjö och det är en mycket intressant och utmanande yrkesroll. Jag har alltid gillat att jobba med händerna och bygga saker, så detta jobb passar mig perfekt. Jag har byggt många olika typer av strukturer under mina år som snickare, från mindre skåp och bord till större byggnader som hus. Jag har även renoverat många gamla byggnader, vilket kan vara mycket utmanande. Det finns alltid nya utmaningar i detta jobb, så det aldrig blir tråkigt. Jag gillar verkligen mitt jobb och jag hoppas att jag kan fortsätta att göra det i många år framöver.

Tja, varför skriver jag om detta just idag? Jo, det är dags för många ungdomar nu att välja vad de ska söka in på för program på gymnasiet och jag vill verkligen slå ett slag för att bli snickare. Kan jag locka någon till yrket och sedan få höra om några år att det var tack vare att jag skrev det här inlägget som någon eller några bestämde sig för att bli snickare så kan ingen bli gladare är jag!!!

En annan bonus med jobbet är alla möten med människor. Man kan inte gärna jobba med det här om man har svårt med kontakter med andra människor. Hur ofta har man inte fått frågan: Får jag prata med han som jobbar här? Jo, det är ofta. Nästan dagligen faktiskt. Dels så för att man vill ha lite tips och råd men oftast bara för att de vill prata lite med någon. Jag har mött mycket trevliga människor under mina år i detta yrke och det är alltid kul att träffa nya människor. Jag skulle aldrig kunna tänka mig att jobba med någonting annat än just detta. Så hoppas att det här inlägget kan ge er lite inspiration, tack för mig, hejdå!