Vad gör en golvläggare?

En golvläggare arbetar med att lägga golv. Det handlar om allt från att bestämma vilket golv som ska användas, till att montera det på plats och slutligen slipa och lacka det. En golvläggares jobb kan vara ganska utmanande, så det är en yrkesgrupp som kräver mycket kunskap och erfarenhet. Det finns ingen speciell utbildning för golvläggare, men det finns ett antal olika yrkesutbildningar inom byggbranschen som kan ge dig grundläggande kunskaper inom området. Om du vill bli golvläggare kan det alltså vara en god idé att söka till någon av dessa utbildningar. Ett annat alternativ är att lära sig yrket på praktik, genom att arbeta med en golvläggare som mentor. Det finns också ett antal golvläggarkurser att gå om du vill lära dig yrket på djupet, men det kräver ofta att du har någon annan utbildning först inom byggbranschen.

Det är ett roligt jobb, jag jobbar själv som det och har så gjort i många år. Det här jobbet har tagit mig runt om i landet och jag har fått träffa många människor och fått se städer som jag inte fått se om det inte vore för att det är sådan brist på golvläggare vilket gör att man kan få jobb överallt. Även i andra länder. Lönen är bra också så det har aldrig gått någon nöd på mig. Nu har jag landat i Haninge, men det är inte så konstigt för det är härifrån jag kommer och även om det varit roligt att jobba runt om i Sverige så känns det bra att vara hemma i Haninge igen. Jag har ju barnen här. Jag vet inte riktigt hur många golvläggare det finns i Sverige, men som sagt var så är kvoten långt ifrån fylld så jag tycker definitivt att du ska fundera på om inte detta kan vara jobbet för dig!