Checklista för flyttstädning

Här är en checklista för flyttstädning:

När du flyttar in i en ny bostad kan det vara skönt att flytta direkt in utan att städa ur den gamla först, och det finns många städfirmor som kan hjälpa dig med din flyttstädning. Men om du ska städa själv är det bra att du har en lista som du bockar av allteftersom du städar, för att inte glömma av någonting.

– Sätt igång!

– Ta itu med badrummet

Ta bort allt löst, torka av golvet och väggarna, skölj av toalettstolen och handduksstolen, tvätta fönster och speglar. st

– Städa köket

Ta ur alla lådor och skåp, dammsuga, torka av golvet och väggarna, diskmaskinen, spisen och ugnen. Glöm inte städa ur kyl och frys och bakom spisen.

– Tvätta golven

Dammsug sedan golven, använd flytande tvättmedel och en mopp. Spola av efteråt.

– Ta hand om sovrummet

Bort med allt löst, dammsuga och dammsuga igen, torka av golvet och väggarna. Tvätta gardinerna.

– Storstäda

Dammsug, damma och borsta golven, torka av alla ytor, även i klädkammaren. Tvätta fönster och dörrar.

När du är klar med hela flyttstädningen, kan det vara bra att gå igenom checklistan en sista gång för att se om du missat någonting. Om du tycker att allt det här tar för lång tid, så vänd dig till en städfirma, det gjorde jag och det är en firma som hjälper till med flyttstädning i Avesta och Borlänge och jag kan bara säga att det var superbra. Nu hoppas jag att jag aldrig mer ska flytta, men om det blir så då kommer jag att ta hjälp av denna städfirma igen, för det är det värt. Jag sparade minst 3 hela dagar med jobb tack vare att jag vände mig till dem och jag kan också säga att det inte alls kostade särskilt mycket, så det var väl investerade pengar!