Bli målare

Jag har utbildat mig till målare, det var det som jag ville bli efter grundskolan men så sökte jag in på vård- och omsorgsprogrammet och har jobbat som undersköterska i 10 år, men har nu följt min dröm och äntligen tagit steget och satsat på min dröm. Jobb har jag fått i Partille och jag älskar detta yrke. Jag får göra allt från att måla hus till att tapetsera, men även tak- och väggmålning. Jag har kunnat följa min dröm och det känns så bra. När jag var liten älskade jag att se min pappa måla, även om han inte var målare till yrket så var han bra på det ändå.

Om du vill bli målare så kan du gå på gymnasiet eller vuxenutbildningen eller du kan även gå som lärling i några år för att lära dig jobbet från grunden. Jag började som lärling och nu får jag njuta av jobbet.

Det finns många saker som behöver målas, så det finns alltid arbete för dig. Du kan till och med göra det på deltid vid sidan av ett annat jobb eller kanske starta ett eget företag och ta på dig fler jobb själv. Hur som helst är det ett bra val att vara målare eftersom det ger dig möjlighet att arbeta med dina händer och skapa något vackert i människors hem.

Nackdelen med jobbet är att det kan vara tungt, och att man kan få ont i kroppen, särskilt armarna och nacken. Men om du är hälsomedveten kan du förebygga många problem genom att komma ihåg att stretcha och värma upp. Du vill också se till att dina borstar, rullar och stegar alltid är i gott skick så att du inte ständigt behöver byta ut dem. 

Det här är ett jobb som jag tycker om väldigt mycket och ska fortsätta med!